Росія зводить новий військовий табір у Криму – Spiegel

Росія зводить новий військовий табір у Криму – Spiegel

Укрінформ
Поїзди з танками, гаубицями та транспортерами прямують до окупованого Росією Криму.

Як показують супутникові знімки, які отримало німецьке видання Spiegel, на анексованому Кримському півострові був побудований величезний військовий табір із понад тисячею машин, передає Укрінформ.

Приблизно за 30 кілометрів від міста Марфівка біля узбережжя російські військові побудували базу. Ще 15 березня територія була порожньою, а 2 квітня вже видно чимало транспортних засобів та надбудов. Аналіз супутникових зображень від 13 квітня показує, що на місці, окрім приміщень, в огороджених зонах знаходиться ще тисяча військових машин.

Також можна помітити, що на захід від головного табору побудований іще один менший.

Читайте також: Два російські військові кораблі прямують у Чорне море

Минулого тижня стало відомо, що російська армія побудувала нову тимчасову базу поблизу Воронежа на південному заході Росії, біля якої побував і кореспондент Spiegel. Судячи з автомобільних номерів, броньовані машини та вантажівки, які розміщені там, походять з центрального військового округу Росії, що за сотні кілометрів від Воронежа.

Читайте також: Російські війська стали великим табором під Воронежем — блогерське розслідування

В інтерв’ю виданню аналітик Руслан Лев’єв, який допоміг ідентифікувати місце появи табору в Криму, припускає, що нових військових таборів армії РФ буде ще більше, в тому числі на півострові.

Раніше у соцмережах з’явилися зображення поїздів на мосту до Криму, завантажених ракетними установками та танками. За деякими даними, вони прямують з сибірського міста Юрга, що за тисячі кілометрів.

Читайте також: РФ стягує війська до кордону з Україною, щоб «перевірити» Захід - Зеленський

Левєв говорить про «найбільшу концентрацію російських збройних сил з 2014 по 2015 роки» поблизу українського кордону і називає передислокацію військ демонстрацією сили з боку Росії. Київ та західні партнери говорять про 50 тисяч озброєних людей та важку техніку, які були розміщені у прикордонному регіоні та у вже й без того високомілітаризованому Криму.

Читайте також: В ЄС назвали невиправданою концентрацію військ Росії на кордоні з Україною

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-