Прокуратура РФ вимагає збільшити термін позбавлення волі Приходьку до 11 років

Прокуратура РФ вимагає збільшити термін позбавлення волі Приходьку до 11 років

Укрінформ
Сторона обвинувачення у «справі» кримчанина, політв'язня Олега Приходька подала апеляцію на рішення Південного окружного військового суду м. Ростов-на-Дону з метою збільшення йому терміну позбавлення волі з 5-ти років до 11-ти.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Прокуратура подала апеляцію на вирок українському активісту Олегу Приходьку, раніше засудженому до 5 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Обвинувачення буде добиватися для нього 11 років позбавлення волі», - повідомляє Кримська солідарність.

Адвокат Сергій Легостов підтвердив, що сторона обвинувачення подала апеляційне подання з метою збільшити міру покарання українцю Приходьку більше ніж удвічі.

За його словами, захист, своєю чергою, займається підготовкою до доповнення своєї апеляційної скарги, яку військовий апеляційний суд розглядатиме пізніше разом з апеляційною заявою прокуратури.

За даними Кримської солідарності, останнього разу з Олегом Приходьком бачився генконсул України Тарас Малишевський в СІЗО-1 Ростова-на-Дону.

Читайте також: Денісова вимагає від РФ провести повне медобстеження політв'язня Приходька

«Тоді Олег Приходько мав здати тест на ПЛР, щоб його перевели до іншого ізолятора Ростовської області. Проходити цю процедуру він відмовився, оскільки обвинувачення проти нього було побудоване на незаконному вилученні біологічних зразків», - нагадали в Кримській солідарності.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня 2020 року на засіданні в Південному окружному військовому суді прокурор попросив для кримчанина Олега Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років за ґратами і виплатою 200 тисяч рублів штрафу.

3 березня 2021 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив йому п'ять років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком відбування за гратами, а також штраф у розмірі 110 тис. рублів ($1,5 тис.). Активіста обвинуватили в «тероризмі» і «виготовленні вибухівки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-