Денісова вимагає від РФ провести повне медобстеження політв'язня Приходька

Денісова вимагає від РФ провести повне медобстеження політв'язня Приходька

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з вимогою провести повне медичне обстеження проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька, засудженого за сфабрикованою справою до 5 років позбавлення волі.

Про це Денісова написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Звертаюсь до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою відновити порушені права Олега Приходька, а саме провести повне медичне обстеження та надати відповідний комплекс лікування”, - заявила український омбудсмен.

За її словами, стан здоров'я Приходька погіршується. Зокрема, він скаржиться на загострення хронічних хвороб та постійний біль у ногах, що супроводжується їх набряками, які не зникають близько місяця. Але у слідчому ізоляторі №1 м. Ростова-на-Дону не надають йому належної меддопомоги, що може призвести до незворотної втрати здоров’я.

“Такі дії відносно Олега Приходька є порушенням пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН та розцінюються як катування, чи нелюдське або таке, що принижує її гідність, поводження”, - заявила Денісова.

Як повідомлялося, Олег Приходько був незаконно затриманий 10 жовтня 2019 року на території тимчасово окупованого Криму та на порушення норм міжнародного права незаконно переміщений на територію Російської Федерації, до Ростова-на-Дону.

Читайте також: Приходько відмовляється від COVID-тесту: боїться, що біоматеріал піде на фальсифікацію доказів

Суд ухвалив рішення позбавити свободи Олега Приходька на 5 років із відбуванням першого року покарання у в’язниці та решти терміну - в колонії суворого режиму.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з оголошенням російським судом незаконного вироку громадянину України Олегу Приходьку за сфабрикованими звинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-