Україна в ОБСЄ: Окупанти в Криму та ОРДЛО вибивають свідчення тортурами

Україна в ОБСЄ: Окупанти в Криму та ОРДЛО вибивають свідчення тортурами

Укрінформ
Російські окупаційні адміністрації в Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) застосовують тортури для підтвердження своїх "обвинувачень" проти незаконно затриманих українських громадян.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Не можна забувати про долю українських громадян, незаконно затриманих російськими окупаційними адміністраціями в Криму та на сході України. Російські окупанти не соромляться застосовувати тортури, щоб змусити затриманих осіб обвинуватити себе, оскільки вони (окупаційні адміністрації) не можуть надати жодних значущих доказів на підтвердження неправдивих обвинувачень", - заявив він.

Читайте також: Росія, а не Україна відповідальна за ескалацію ситуації - США в ОБСЄ

Представник України заявив про рішуче засудження цієї практики, яка була продемонстрована, зокрема, у нещодавньому випадку із захопленням у Криму журналіста-фрілансера Владислава Єсипенка.

"Ми нагадуємо російській стороні про її власні зобов'язання, включаючи останні, прийняті на 27-й Раді міністрів ОБСЄ у Тирані, коли було прийнято рішення Ради міністрів щодо запобігання та викорінення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: за тиждень загинули четверо воїнів ЗСУ, п’ятеро поранені

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім заарештували Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, присвяченій до дня народження Тараса Шевченка.

12 березня Єсипенку інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів. Рішенням Київського районного «суду» Сімферополя його взяли під варту на два місяці, до 11 травня.

До журналіста під час утримання в СІЗО Сімферополя блокувався допуск незалежних адвокатів.

Читайте також: В ОБСЄ шоковані повідомленнями про тортури журналіста Єсипенка в окупованому Криму

6 квітня Єсипенко заявив у «суді», що до нього застосовували тортури російські силовики.

В Офісі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ заявили, що шоковані цими повідомленнями про тортури щодо затриманого журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-