Поряд з КНДР та Сирією: Freedom House визнала Крим територією несвободи

Поряд з КНДР та Сирією: Freedom House визнала Крим територією несвободи

Звіт
Укрінформ
Тимчасово окупований Росією Крим займає 201 місце з 210 в глобальному звіті про політичні права і громадянські свободи, опублікованому міжнародною правозахисною організацією Freedom House.

Про це з посиланням на звіт міжнародної організації повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Крим позначений як невільний, і отримав вкрай низький бал - 7. Саме стільки балів або менше отримали лише кілька країн і територій; такі, як Північна Корея, Сирія, окуповані РФ окремі території Донецької та Луганської областей, Саудівська Аравія, Екваторіальна Гвінея, Туркменістан, Еритрея, Тибет і Сомалі", - йдеться у звіті.

Як повідомляє Freedom House, окупаційний уряд в Криму жорстко обмежує політичні та громадянські права кримчан.

"Окупаційний уряд в Криму жорстко обмежує політичні й громадянські права, блокує на території півострова доступ до незалежних ЗМІ, застосовує російське антитерористичне законодавство у політичному переслідуванні громадян, які не згодні з діями окупаційної влади. Багато українців були депортовані або вимушено покинули Крим", - наголосили експерти.

Читайте також: Жовква розповів про подальші плани на Кримську платформу

У документі також зазначається, що в Криму серйозно обмежена свобода ЗМІ. Журналісти в Криму ризикують піддатися переслідуванням, арешту і тюремного ув’язнення за виконання своєї роботи. Суворо обмежена свобода зібрань. Публічні заходи не можуть проводитися без дозволу влади. Повідомляється, що коментарі в соціальних мережах відстежуються "владою".

Читайте також: Резніков розповів, за яких умов Україна дасть воду Криму

"ФСБ заохочує жителів повідомляти про осіб, які висловлюють протест проти окупації, а атмосфера страху і залякування серйозно перешкоджає приватному обговоренню політичних питань. ФСБ часто порушує кримінальні справи проти тих, хто критикує окупацію й утиск кримських татар", – констатує Freedom House.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-