В окупованому Криму відкрили понад 200 кримінальних справ за відмову служити в армії РФ

В окупованому Криму відкрили понад 200 кримінальних справ за відмову служити в армії РФ

Укрінформ
У березні в окупованому Криму правозахисниками зафіксовано 12 нових кримінальних "справ" за так зване ухилення від служби в російській армії.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"У березні 2021 року Кримська правозахисна група зафіксувала 12 нових кримінальних справ щодо жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ) і 7 нових вироків, винесених за ст. 328 КК РФ", - йдеться у повідомленні.

З 12-ти кримінальних справ - дві порушено в Ленінському районному "суді" м. Севастополь ("судді" Володимир Греков і Андрій Грачов) і по одній - у Бахчисарайському районному "суді" ("суддя" Борис Гек), Нижньогірському районному "суді"("суддя" Марина Бриндя), Центральному районному "суді" м. Сімферополь ("суддя" Віктор Можелянський), Кіровському районному "суді" ("суддя" Єгор Юр'єв) і Джанкойському міському "суді" ("суддя" Олена Ніколаєва).

Читайте також: Політв'язня незаконно етапують з Криму до СІЗО Ростова-на-Дону

За даними Кримської правозахисної групи, за весь період окупації півострова порушено і передано в "суди" 201 кримінальну "справу" за ухилення від служби в Збройних силах РФ. У 186-ти "справах" вже винесені вироки, ще 15 - на стадії розгляду.

У КПГ нагадали, що проведення призову жителів окупованих територій до лав армії держави-окупанта, а також пропаганда на території Криму служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Четвертої Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-