Україна створить реєстри заподіяної агресією РФ шкоди - Стратегія деокупації Криму

Україна створить реєстри заподіяної агресією РФ шкоди - Стратегія деокупації Криму

Укрінформ
Україна задекларувала намір створити реєстр заподіяної шкоди збройною агресією Російської Федерації, тимчасовою окупацією української території та реєстр культурних цінностей і музейних колекцій України на цій території.

Як повідомляє Укрінформ, про це зазначається в Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, опублікованій на сайті Президента

"Україна створює реєстр заподіяної шкоди державі Україна, її громадянам і юридичним особам у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України", - ідеться в документі.

Крім того, Стратегією передбачається, що Україна вживає заходів щодо збереження культурної спадщини на тимчасово окупованій території, зокрема формує реєстр культурних цінностей та музейних колекцій України на тимчасово окупованій території і реєстр втрачених культурних цінностей.

Читайте також: МЗС: Ми налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності

Планується також створення реєстру шкоди, заподіяної державі Україна, її громадянам і юридичним особам внаслідок дій РФ, її окупаційної адміністрації, що призвели до забруднення та іншого негативного впливу на навколишнє природне середовище на тимчасово окупованій території. При цьому Україна зобов'язується організовувати та здійснювати відповідну позовну діяльність у міжнародних судових установах і арбітражах питання щодо відшкодування таких збитків і втрат.

Читайте також: Росія не має у Криму жодного статусу, окрім як держави-окупанта – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у середу затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Документ був схвалений Радою національної безпеки й оборони України 11 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-