В Україні порушили справу через забудову окупантами Фороського парку в Криму

В Україні порушили справу через забудову окупантами Фороського парку в Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження через забудову окупаційною адміністрацією Фороського ландшафтного парку в Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в АРК.

«23 березня Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя за зверненням Представництва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом реалізації представниками окупаційної адміністрації політики держави-окупанта, спрямованої на широкомасштабне руйнування і привласнення приватної і державної власності, не виправданої воєнною необхідністю, і здійснюване незаконним чином і безцільно пам’ятки садово-паркової культури «Фороський ландшафтний парк». Такі дії окупаційної адміністрації були кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти в Криму продовжують знищувати Ханський палац своєю "реставрацією"

Розслідування проводить Головне управління Національної поліції в АР Крим та Севастополі.

Постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич засудив екологічне свавілля, яке вчиняє окупаційна адміністрація Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму.

«Побудова так званого «Керченського мосту», так званої траси «Таврида», проведення військових навчань в межах природоохоронних територій, забудова мису Меганом - ці дії мають вкрай негативний вплив на навколишнє природне середовище Кримського півострова та акваторії Чорного і Азовського морів. Забудова вікового Фороського парку, пам‘ятки та природоохоронної території загальнодержавного значення є черговим серйозним порушенням окупаційної адміністрації та дією, яка має вкрай негативні наслідки для навколишнього природного середовища півострова», - наголосив він.

Кориневич зазначив, що «ми надали відповідну інформацію про цю протиправну діяльність нашим правоохоронним органам і за нашим зверненням відкрите відповідне кримінальне провадження».

Читайте також: У Керчі окупанти почали забудову поруч зі стародавнім православним храмом

Він також висловив переконання, що такі дії окупаційної адміністрації мають бути предметом уваги як українських правоохоронних органів, так і міжнародної спільноти.

Як повідомлялося, Фороський парк - ландшафтний парк у селищі міського типу Форос. Заснований у 1834 році. Площа 70 гектарів, з яких 30 зайняті культурними насадженнями, а 40 є лісопарковою зоною. Оголошений пам'яткою садово-паркової архітектури.

Російські окупанти розпочали там вирубування рідкісних дерев і забудову. Зокрема, у січні в Фороському парку почалося будівництво дитячого табору.

Загалом, за даними активістів, у заповідній зоні мають намір звести 90 об’єктів, включаючи 2 готельні корпуси, 11 гостьових вілл, яхт-клуб, дайвінг-центр, багаторівневий паркінг, три гуртожитки, спорткомплекс з льодовим катком та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-