Примус до громадянства РФ: правозахисники прокоментували вилучення землі у українців в Криму

Примус до громадянства РФ: правозахисники прокоментували вилучення землі у українців в Криму

Укрінформ
Вилучення у громадян України приватної власності, якою вони володіють на території окупованого Криму, є порушенням Міжнародного гуманітарного права.

Як передає Укрінформ, про це Кримська правозахисна група повідомляє у Фейсбуці.

«Вилучення окупаційною владою майна у жителів АР Крим та м. Севастополя є порушенням норм МГП», - йдеться в повідомленні.

На думку експертів Кримської правозахисної групи, «стаття 46 Положення про закони і звичаї війни на суші прямо забороняє державі-окупанту здійснювати конфіскацію приватної власності».

«Відчуження землі в Криму у українців - це ще один спосіб примусу жителів окупованих територій до отримання громадянства РФ», - підкреслили у КПГ.

Читайте також: МЗС відреагувало на указ Путіна про позбавлення українців права власності на землю в Криму

Як повідомлялося, 20 березня 2021 року на більшій частині Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, тимчасово окупованих Росією, набрав чинності російський указ про заборону іноземним громадянам володіти землею, який більшою мірою торкнувся громадян України, що відмовилися від отримання паспортів РФ.

Указ президента РФ В. Путіна було підписано 20 березня 2020 року. Відповідно до нього більшість районів Криму були включені до «переліку прикордонних територій, де іноземці не можуть володіти землею».

Обмеження накладаються на володіння землею в 19 муніципальних утвореннях Криму (всього їх 25). Серед них - Євпаторія, Керч, Ялта, Судак. Заборона на володіння іноземцями землі також поширюється на 12 муніципалітетів Севастополя. Під заборону не потрапило володіння землею у Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-