Комітет захисту журналістів вимагає звільнити затриманого у Криму Єсипенка

Комітет захисту журналістів вимагає звільнити затриманого у Криму Єсипенка

Укрінформ
Комітет захисту журналістів, який знаходиться в Нью-Йорку (США), вимагає від Росії негайно звільнити українця, журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві організації.

«Російська влада має негайно звільнити журналіста Владислава Єсипенка, зняти з нього сфабриковані обвинувачення і припинити переслідувати й залякувати кримських журналістів», - сказала координатор програми КЗЖ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

За її словами, "звинувачення з боку російської влади і той факт, що Єсипенко не бачив адвоката, обраного його сім'єю, свідчать про те, що обвинувачення проти нього сфабриковані та покликані змусити замовкнути й залякати місцеву пресу".

Як повідомляв Укрінформ, затриманий ФСБ РФ у Криму "український агент" Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт Крим. Реалії).

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

12 березня Київський районний суд у Сімферополі пред'явив Єсипенку обвинувачення в "незаконному виготовленні, переробці або ремонті вогнепальної зброї" і заарештував на два місяці.

Кримського адвоката Олексія Ладіна 17 березня не допустили до Єсипенка.

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти незаконного затримання Єсипенка і вимагало від Росії його звільнення.

В Україні за фактом незаконного позбавлення волі співробітника Радіо Свобода на території тимчасово окупованого Криму відкрили кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-