Шмигаль розраховує на активну участь Німеччини у Кримській платформі

Шмигаль розраховує на активну участь Німеччини у Кримській платформі

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на активну участь німецької сторони у міжнародній платформі щодо деокупації Криму.

Про це він заявив на зустрічі з головою Християнсько-демократичного союзу (ХДС), прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом у Дюссельдорфі, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Денис Шмигаль висловив сподівання на активну участь німецької сторони у міжнародній платформі щодо деокупації Криму та повідомив, що на кінець серпня цього року заплановане проведення інавгураційного саміту Кримської платформи, до участі в якому Президент України запросив понад 100 світових лідерів. Також Прем’єр-міністр України передав Арміну Лашету запрошення Президента Володимира Зеленського відвідати Україну», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Шмигаль відзначив важливість партнерства з федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія, яка є економічно потужним регіоном та посідає перше місце серед німецьких федеральних земель за обсягом торгівлі та інвестицій з Україною.

Читайте також: Зеленський назвав справжнім жестом дружби заяву G7 про підтримку Кримської платформи

«Останніми роками відчутно інтенсифікувалося партнерство між Україною та очолюваною Вами найпотужнішою федеральною землею, передусім у сфері економіки. Ми маємо гарні приклади співпраці у різноманітних сферах. Більшість німецьких інвесторів із суттєвим обсягом капіталовкладень в економіку нашої держави походить саме із землі Північний Рейн-Вестфалія», — сказав він.

Для посилення міжрегіонального співробітництва глава українського уряду запропонував розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні, що стало б додатковим поштовхом для максимального використання наявного потенціалу.

«Однією з головних функцій представництва могло б бути поширення всебічної інформації серед промисловців та підприємців землі Північний Рейн-Вестфалія про можливості започаткування співпраці з українськими партнерами. Мова про поширення об'єктивної інформації про Україну для поглиблення не тільки бізнесових контактів, а й інтенсифікації співпраці в освітній, туристичній, культурній та інших сферах», — зауважив Прем’єр-міністр України.

Читайте також: Саме Німеччина повинна відіграти вирішальну роль, аби покласти край окупації Криму – Мельник

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що урядова делегація вирушає до Німеччини, де заплановані переговори на найвищому рівні та участь у четвертому Українсько-німецькому бізнес-форумі.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-