Петербурзькі активісти провели акцію до річниці кримського псевдореферендуму

Петербурзькі активісти провели акцію до річниці кримського псевдореферендуму

Фото
Укрінформ
Увечері 16 березня активісти групи «Мирний спротив СПб» провели в центрі Петербурга серію одиночних пікетів до 7 річниці кримського псевдореферендуму, результатом якого стала окупація Криму. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на учасника акції Влада Шипіцина.

«Стояли з плакатами в центрі міста, на парному боці Невського проспекту. Минуло без затримань. Поліцейські просто ходили по п'ятах, вимагали показати паспорти, фотографували плакати. В якусь мить несподівано під'їхав автозак, а потім так само несподівано поїхав», - сказав Шипіцин.

Петербурзькі активісти провели акцію до річниці кримського псевдореферендуму / Фото: facebook.com/MirnoeSoprotivlenieSPb

Плакати активістів інформували про незаконність дій, які призвели до окупації Криму: «Анексія/Приєднання Криму - порушення Конституції РФ I глави, ст. 15.4»; «Анексія Криму = Аншлюс Австрії»; «Московська Федерація, руки геть від Криму! Це земля України!»; «Поцуплене віддай»; «Ціна Криму - самоізоляція Росії» і т.д.

Читайте також: МЗС: Ми налаштовані повернути Крим і притягти Росію до відповідальності

Як відомо, активісти Санкт-Петербурга вже понад чотири роки проводять безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» в пам'ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини. Вони намагаються зробити факти переслідування кримських татар публічними, посилити громадський тиск на «людей, які приймають рішення». Крім того, активісти збираються раз на рік, у річницю кримського псевдореферендуму, щоб пояснити співгромадянам його незаконність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-