Берлін не буде миритися з анексією Криму - уряд ФРН

Берлін не буде миритися з анексією Криму - уряд ФРН

Укрінформ
Німеччина не визнає анексію Криму та продовжить закликати Москву повернути Україні суверенітет над її територією.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявив 15 березня офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт з нагоди 7 річниці незаконної анексії частини української території, півострову Крим.

«Цією анексію Росія порушила основоположні принципи міжнародного права та поставила під питання повоєнний мирний порядок в Європі», - заявив Зайберт.

Німеччина, ЄС, міжнародна спільнота не визнають анексію українського регіону з понад 2 млн жителів, нагадав речник. Уряд ФРН закликає керівництво Росії триматися принципів поваги прав людини, звільнити всіх політичних в’язнів і відновити суверенітет України над цією територією.

Зайберт підкреслив, що результати так званого референдуму «не мають юридичної сили», адже він проводився всупереч українській Конституції і в порушення міжнародного права, в тому числі, через нелегальну суттєву присутність російських військ.

«Те, що це незаконне становище справ триває уже 7 років не є для федерального уряду причиною миритися з цим», - заявив його офіційний представник.

Читайте також: Кулеба закликає Росію надати міжнародним організаціям повний доступ до окупованого Криму

Нагадаємо, одностороннє незаконне включення Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до складу Російської Федерації на правах суб'єктів федерації — «Республіки Крим» та «міста федерального значення Севастополь» було проголошено Російською Федерацією 18 березня 2014 року на підставі результатів так званого «референдуму про статус Криму» 16 березня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-