Польща назвала перпективу Кримської платформи

Польща назвала перпективу Кримської платформи

Укрінформ
Кримська платформа є цінною ініціативою, яка дозволить краще донести міжнародній спільності питання окупації Криму Росією.

На цьому під час віртуального засідання високого рівня ООН за формулою "Арріа" наголосив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Польща розцінює Кримську платформу як цінну ініціативу з потенціалом підняти обізнаність і донести світові питання нелегальної анексії Криму та інтенсивної мілітаризації півострову Росією”,- заявив Пшидач.

Він додав, що Кримська платформа “матиме свій конкретний внесок у прийняття рішень (щодо Росії – ред.) на міжнародній арені”.

Читайте також: У МінТОТ назвали одне з найбільших завдань до «Кримської платформи»

Польський дипломат відзначив, що невизнання Криму частиною Росії є базовою вимогою, а не елементом політичних відносин з Росією.

За його словами, агресія Росії проти України є "одним із найбільших викликів для безпеки і стабільності в Європі".

“Ми занепокоєні військовою активністю Росії у Криму і чорноморському регіоні, яка провокує напругу в регіоні. Ми закликаємо Росію зупинити посилення мілітаризації Криму”,- наголосив Пшидач, додаючи, що зараз на кримському півострові дислокуються тисячі російських військових, сотні артилерійських систем, сучасні види озброєнь, включаючи тактичну ядерну зброю.

Польський дипломат також підкреслив, що у Криму окупаційна влада порушує права людини, переслідує кримських татар, українців, здійснює дискримінацію за релігійною ознакою, порушує свободу ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-