Окупанти затримали активіста, який висвітлював суди над кримськими татарами

Окупанти затримали активіста, який висвітлював суди над кримськими татарами

Відео
Укрінформ
Один із затриманих у понеділок активістів Кримської солідарності Айдер Кадиров постійно висвітлював суди над кримськими татарами та допомагав сім'ям політв'язнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримська солідарність у Фейсбук.

«Айдер, проживаючи в селі Розливи Нижньогірського району, активно відвідував суди над кримськими татарами, висвітлював ці суди, а також допомагав сім'ям політв'язнів», - повідомляється в прямому ефірі Кримської солідарності.

За даними громадської організації, в Айдера четверо неповнолітніх дітей, старший із яких - інвалід дитинства. Наймолодшій дитині - 2,5 року. Сам Айдер Кадиров хворий на цукровий діабет.

Читайте також: “Суд” у Криму припинив справу щодо дружини політв'язня Асанова

У відео, опублікованому Кримською солідарністю, дружина Айдера Ульвіє Кадирова повідомила, що о шостій годині ранку, коли сім'я ще спала, до них у двір зайшли шестеро осіб і стали стукати у двері. Їх було шестеро осіб - двоє у цивільному, в тому числі слідчий, ще двоє - в масках і двоє понятих.

«Вони зачитали протокол і почали запитувати чоловіка про те, чи знає він нікого Дададжонова Уміджона, якого звинувачують за частиною 2 статті 205.5. (КК РФ Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації - ред.).

Запитали у чоловіка паспорт, російського паспорта у нього не було, тому що ми його здали. Забрали український паспорт і телефон», - розповіла жінка.

Читайте також: "Сімферопольська справа": окупанти розділили затриманих на п'ять груп

Вона уточнила, що силовики провели огляд всіх кімнат будинку, речі не чіпали і повідомили, що відвезуть чоловіка до Сімферополя в управління ФСБ, допитають, а потім нібито відпустять.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок зранку силовики прийшли в будинки кримських татар Айдера Кадирова (с. Розливи Нижньогірського району), Рідвана Умерова (м. Судак), Айдера Аблякімова (Судакський район, селище Сонячне), Енверу Топчі (Совєтський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-