Російська воєнна загроза реальна, їй треба протидіяти спільно – Боднар

Російська воєнна загроза реальна, їй треба протидіяти спільно – Боднар

Укрінформ
Україна усвідомлює ризик початку Росією нової військової фази навколо Криму і постійно привертає увагу міжнародної спільноти до реальних загроз із боку Кремля.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в інтерв’ю виданню «Апостроф» у відповідь на запитання, чи враховується Україною ризик нової військової фази навколо Криму.

«Звичайно враховується. І найкращою нашою відповіддю тут буде посилення нашої обороноздатності. Військові фахівці, безперечно, знають, наскільки реальною є загроза з боку Криму. Тут треба враховувати потенціал Чорноморського флоту РФ, у якого є можливість проведення десантних операцій по всьому узбережжю Чорного моря. Не думаю, щоб Росія відмовилася від планів пробити собі суходолом коридор до Криму, а, може, і до Придністров’я. Особливо з урахуванням того, що води в Криму все менше і менше. Та й ніхто не знімав військову загрозу з боку окупованого Донбасу і території Росії взагалі», - сказав дипломат.

У цьому контексті він поінформував, що Україна постійно привертає увагу міжнародної спільноти до реальних загроз із боку Росії.

«Насамперед, доводимо цю інформацію до держав, які задіяні в "нормандському форматі" - Німеччини та Франції, а також США та інших партнерів у НАТО. Російська воєнна загроза реальна, їй треба протидіяти спільно», - підкреслив Боднар.

Читайте також: У МЗС відреагували на призначення Шредера головою ради директорів "Роснефти"

Стосовно того, що може стати тригером для активізації бойових дій Росією, заступник міністра зауважив, що «ми не знаємо, що думає Володимир Путін і чи він вже не наказав військовим готуватися до чергової агресії».

«Не буду надмірно спекулювати, але приводом для активізації дій проти України може бути як нестача води в Криму, так і перезавантаження влади в Росії (абсолютно диктаторські зміни в Росії мають же чимось прикриватися) – щоб, наприклад, приховати порушення або здобути прихильність виборців.

Однозначно нам треба бути готовими до спроби Росії підняти ставки», - підкреслив Боднар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-