Штати в ОБСЄ засудили мілітаризацію окупованого Росією Криму

Штати в ОБСЄ засудили мілітаризацію окупованого Росією Криму

Укрінформ
Сполучені Штати засуджують мілітаризацію Росією Кримського півострова та перешкоджання свободі судноплавства у прилеглих морських районах.

Про це заявив очільник місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 30 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США засуджують мілітаризацію Росією Кримського півострова та посягання нею права і свободи судноплавства у прилеглих морських районах, у тому числі в Керченській протоці та Азовському морі, що загрожує нашій спільній безпеці", - сказав він.

Читайте також: Штати нагадали Росії, скільки ще міжнародні санкції діятимуть проти неї

Крім того, у ході свого виступу очільник американський посол в черговий раз заявив, що США засуджують примусовий призов на військову службу, який Росія проводить у порушення міжнародного права в окупованому Криму.

"Ми закликаємо Росію, ми вимагаємо, щоб Росія негайно припинила кампанію примусового призову в окупованому Криму, а також інші свої зловживання та повернула контроль над півостровом Україні", - заявив він.

Як раніше повідомляло агентство, Євросоюз у четвер закликав Росію виконати наказ Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року та скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-