Дисидент Софяник просить Зеленського допомогти йому виїхати з окупованого Криму

Дисидент Софяник просить Зеленського допомогти йому виїхати з окупованого Криму

Укрінформ
Севастопольський плавець-марафонець, колишній дисидент і політв’язень Олег Софяник звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти йому залишити територію анексованого Криму.

Про це він розповів у коментарі Крим.Реалії.

"Я відправив заяву президенту Володимиру Зеленському електронною поштою. Я хочу виїхати (з Криму на материкову частину України – ред.), але не знаю, що може статися на адміністративному кордоні. Там можуть наркотики підкинути і зброю. Мене постійно перевіряють на адмінкордоні: по кілька годин тримають мене, я у них у списках неблагонадійних, у базі даних ФСБ. Я хотів би, щоб Україна захистила мене як свого громадянина, щоб я міг виїхати нарешті з цієї зони", – пояснив Софяник.

Читайте також: Україна має видати паспорти понад 5 тисячам дітей-сиріт із Криму - Денісова

Нагадаємо: 14 листопада минулого року російські силовики затримували Олега Софяника на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонщиною. До цього він здійснив заплив від мису Лукулл (на заході Криму) до бухти Омега в Севастополі. Відстань у 30 кілометрів він подолав за 10 годин – без відпочинку і супроводу. Цей заплив Софяник присвятив 75-річчю депортації кримських татар.

Читайте також: У Росії винесли вже 29 вироків кримчанам, які не хотіли служити в армії - Денісова

Олег Софяник – відомий севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України. Він здійснив понад 50 марафонських запливів, найдовший із них – через Південно-Китайське море довжиною 350 кілометрів.

Фото: Courtesy Image

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-