Окупанти скасували вирок кримському татарину і відправили справу

Окупанти скасували вирок кримському татарину і відправили справу "на друге коло"

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму вирок щодо кримського татарина Юнуса Машаріпова, якого обвинувачували у виготовленні і зберіганні вибухових речовин, скасовано у зв'язку з недоведеністю.

Про це у відео, розміщеному в Facebook Кримською солідарністю, повідомив адвокат Сергій Мисюк.

"Під час розгляду президія касаційної інстанції Верховного суду задовольнила скаргу Машаріпова, скасувала вирок першої інстанції і повернула його на розгляд до суду першої інстанції — Ялтинського міського суду", - повідомив Мисюк.

За словами адвоката, вина Машаріпова не доведена і він має намір підтвердити невинність підзахисного в суді першої інстанції, "а якщо не вийде, то надалі — в суді вищої інстанції".

"Позиція моя, як його захисника, — він не винуватий, і я докладу всіх зусиль для того, щоб довести його невинуватість у суді", - зазначив Мисюк.

Сам Машаріпов вважає себе невинним, а справу проти нього сфабрикованою.

Адвокат повідомив, що підзахисний періодично скаржиться на головний біль і біль, що виникла в результаті заподіяння йому травм співробітниками ФСБ.

Читайте також: Кримський "суд" дав правозахиснику Машаріпову чотири роки колонії

Як повідомляв Укрінформ, кримськотатарський правозахисник і активіст Юнус Машаріпов був засуджений ялтинським "судом" до 4 років колонії і штрафу в розмірі 110 тисяч рублів (понад 41200 грн) за надуманими обвинуваченнями у виготовленні вибухових речовин для підпалу гірничо-лісистої місцевості на території Ялти з метою дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні.

Юнус Машаріпов з 2014 року займався правозахисною діяльністю в Криму, повідомляючи про порушення прав дітей, інвалідів і пенсіонерів. У грудні 2017 року він розповів про те, що співробітники ФСБ в Криму допитували його про причини частих поїздок на материкову Україну. Він заявляв про побиття співробітниками ФСБ і тортури електричним струмом. Правозахисник розповів, що йому довелося обмовити себе. У свідченнях, які були отримані під тортурами, він вказав, що був "агентом СБУ і виконував її завдання".

Всього, за інформацією "Кримської правозахисної групи", ФСБ РФ обвинуватила "в підготовці диверсій і шпигунстві" 13 осіб, в числі яких Євген Панов, Андрій Захтей, Володимир Присич, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Анна Сухоносова, Дмитро Долгополов, Костянтин Давиденко, Юнус Машаріпов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-