МЗС висловлює протест через візит

МЗС висловлює протест через візит "представників адміністрації Криму" до Сербії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ глибоко стурбоване фактом візиту представників окупаційної адміністрації Криму до Белграду 4-7 грудня і запросило до МЗС тимчасову повірену у справах Республіки Сербія в Україні Світлану Кошутич для висловлення протесту.

Відповідний коментар оприлюднений на сайті МЗС.

“Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване фактом візиту представників окупаційної адміністрації Криму до Белграду 4-7 грудня 2019 р., в ході якого мали місце зустрічі з депутатами Парламенту Сербії та проведення конференції «Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією та визнання волевиявлення народу Криму»”, - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що зазначене сприймається Україною як недружній акт, який порушує положення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27.03.2014 «Територіальна цілісність України» та кваліфікується як спроба Російської Федерації легітимізувати незаконну окупацію Автономної Республіки Крим.

Читайте також: "Російський" Крим: у ЦВК прокоментували ситуацію із картами на сайті Держреєстру виборців

“11.12.2019 для висловлення протесту до МЗС України була запрошена Тимчасова повірена у справах Республіки Сербія в Україні Світлана Кошутич”, - інформують в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-