Чехія засуджує анексію Криму Росією

Чехія засуджує анексію Криму Росією

Оновлено
Укрінформ
Чеська Республіка вважає анексію Криму Російською Федерацією незаконною і засуджує її.

Про це заявив Прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш на спільному брифінгу з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чеська Республіка, поза сумнівом, вважає незаконною анексію Криму і засуджує її", - сказав Бабіш.

Він підкреслив, що Чехія підтримує "різні ініціативи" щодо прав людини та громадянського суспільства в окупованому Криму і висловив сподівання на продовження співпраці у різних галузях.

"Для нас таке єднання і чітка позиція Чеської Респубілки як нашого партнера і союзника є дуже важливою. Ми впевнені в тому, що агресор завжди повинен отримувати чітку і різку відсіч у вигляді санкцій та інших дій, які стимулюють його утримуватися від агресивних дій", - сказав Гончарук.

Він також наголосив, що Чеська Республіка - одна з небагатьох країн, яка повністю зняла всі бар'єри на поставки до України озброєння і разом з Канадою, Францією та Великою Британією входить в четвірку держав, які таким чином проявили свою чітку позицію підтримки України.

Крім того, Гончарук назвав зустріч з чеським колегою визначальною, оскільки, за його словами, делегація такого високого рівня з Чехії не була вже більш як 10 років в Україні. "Це великий крок для того, щоб зробити відносини між Україною і Чеською Республікою ще більше успішними", - сказав Гончарук.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України в Чехії 31 жовтня висловило протест у зв'язку із запрошенням «псевдокримськотатарської" організації на урочисті заходи з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини». Цей крок у диппредставництві розцінили як провокацію, спрямовану на легалізацію анексії Криму і нанесення шкоди українсько-чеським відносинам.

Раніше повідомлялося, що в урочистому прийомі з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини, який відбувся в Празькому Граді 28 жовтня, взяла участь кримськотатарська організація «Къырым бірліги», відома лояльним ставленням до Кремля.

Читайте також: Бабіш розраховує, що “нормандська зустріч” завершиться конкретними результатами

Після завершення заходу її представники у Facebook повідомили, що президент ЧР Мілош Земан визнав анексований Крим частиною Росії. «Президент Чехії Мілош Земан – європейський політик, який визнав Республіку Крим частиною Російської Федерації», - йшлося в заяві.

Прессекретар президента Чехії Іржі Овчачек спростував інформацію прокремлівської кримськотатарської організації про нібито визнання Земаном Криму "як частини РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-