"Суд" в окупованому Криму арештував українського активіста Приходька на два місяці

Укрінформ
Так званий "суд" в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід українцю Олегу Приходько - утримання під вартою строком на два місяці.

Про це у Facebook інформує "Кримська солідарність".

"Клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено. Олег Приходько залишиться в СІЗО до 10 грудня 2019 року ", - йдеться у повідомленні.

В ході засідання адвокат Назім Шейхмамбєтов подав клопотання про винесення окремої ухвали слідчого за порушення права підсудного на харчування.

Приходько, коментуючи висунуті йому обвинувачення, сказав що не має відношення до тероризму, а речі, "знайдені" в його гаражі, ніколи йому не належали.

"Чи мені нема чого робити, як терактами займатися? У мене два гаража, вони (співробітники) хотіли один оглянути. Я їм кажу, другий відкривати? Вони відповіли, що у них немає постанови на другий гараж. Я їм сказав, що можу відкрити обидва гаража, тому що мені приховувати нема чого. Для мене стало несподіванкою, коли вони стали діставати речі, яких у мене взагалі ніколи не було", - розповів він.

Читайте також: Сенцов - про затримання активіста в Криму: У нас стало на одного політв'язня більше

Активіст зажадав, щоб з "виявлених" у його гаражі предметів зняли відбитки.

"Нехай відбитки знімуть з усього. Це моя майстерня, вона відкритою залишалася, туди хто завгодно міг зайти ", - заявив Приходько.

Як повідомлялося, 9 жовтня ввечері в анексованому Росією Криму силовики затримали і відвезли у невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходько. 10 жовтня затримали його дружину Любов Приходько, яка проходить у справі свідком. За інформацією адвоката Шейхмамбєтова, Приходько ставлять дві статті - "террористичний акт" і "незаконне виготовлення вибухових речовин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-