Сенцов - про затримання активіста в Криму: У нас стало на одного політв'язня більше

Сенцов - про затримання активіста в Криму: У нас стало на одного політв'язня більше

Укрінформ
В Україні на одного політв'язня стало більше.

Про це заявив колишній політичний в'язень Кремля, режисер Олег Сенцов, коментуючи затримання українського активіста Приходька в окупованому Росією Криму на своїй сторінці в Facebook.

"Відбувається те, про що багато хто говорив, - Путін у будь-яку мить може набрати собі скільки завгодно нових заручників з наших людей у Криму. Сьогодні у нас стало на одного політичного в'язня більше. Путінська Росія, гори в пеклі", - написав Сенцов.

За його словами, обвинувачення проти проукраїнського активіста Олега Приходька "до болю знайомі - підготовка до підриву адміністрації міста Саки, з метою чинення тиску на органи влади РФ для виходу Криму з її складу".

Читайте також: Правозахисник вважає викраденням затримання активіста в Криму

Таке абсурдне формулювання обвинувачення, зазначив колишній політв'язень, дозволяє кваліфікувати цю справу - "без сумніву сфальсифікована справа, як тероризм".

Раніше сьогодні повідомлялося, що 9 жовтня увечері в анексованому Криму російські силовики затримали і повезли у невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходька. 10 жовтня вранці затримали його дружину Любов Приходько. Пізніше стало відомо, що активіст перебуває в управлінні ФСБ у Сімферополі. За інформацією захисту, йому інкримінують дві статті - "терористичний акт" і "незаконне виготовлення вибухових речовин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-