Російські ракети з Криму дістають цілі на території країн НАТО та ЄС — представник Президента

Російські ракети з Криму дістають цілі на території країн НАТО та ЄС — представник Президента

Укрінформ
Подальша мілітаризація кримського півострова може бути підставою для посилення санкцій проти Росії.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

“Україна збирає і документує цю інформацію. Багато західних держав говорили, що факти і свідчення про посилення мілітаризації кримського півострова будуть фактором посилення санкційного режиму. Всі країни регіону беруть це до уваги і розуміють, до яких потенційних загроз це може призвести”,- зазначив Кориневич.

Читайте також: Російські окупанти не мають права перейменувати Крим - представник Президента

Він повідомив: країна постійно інформує про те, що Крим є дуже серйозною точкою на карті для мілітаризації і Російська Федерація це використовує.

“У Криму є місця, де можна зберігати ядерну зброю. У Криму вже дислокуються військові кораблі, які можуть нести ракети на дальність більше ніж 2 тис. км. У Криму вже є берегові ракетні комплекси “Бал”, “Бастіон”, розглядається питання створення окремої бригади “Іскандерів”. Навіть без використання морських засобів – військових кораблів, тільки наземними ракетними комплексами Росія може прострілювати весь морський простір регіону і влучати в ціль. Теоретично, це можуть бути цілі й на території країн НАТО та ЄС”,- наголосив Постійний представник Президента України в АРК.

Читайте також: Антон Кориневич, Постійний представник президента України в АР Крим

Він додав, що Крим, “тією чи іншою мірою, забезпечує Росії контроль над усім Азовсько-Чорноморським регіоном”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-