Зеленський впевнений, що переконав Трампа: Крим — це Україна

Зеленський впевнений, що переконав Трампа: Крим — це Україна

Відео
Укрінформ
Під час зустрічі президент України Володимир Зеленський пояснював президенту США, чому Крим — це Україна, і почув, що американський лідер із ним погодився.

Про це він заявив, відповідаючи на питання власного кореспондента Укрінформу під спілкування з українською пресою у Нью-Йорку.

“До речі, дуже цікава історія. Говорили про Крим. Ви знаєте, що раніше були висловлювання (президента США - ред.) - мовляв, "Які там люди? Якою мовою вони розмовляють?" Якщо, мовляв, не українською мовою розмовляють, то це швидше не Україна, ніж Україна”, - переповів Зеленський сумніви, які Трамп мав щодо Криму

За словами Президента України, він “пояснив йому, що це наша земля”. Зеленський також розповів Трампу, що державна мова в Україні - українська, але “питань з приводу спілкування немає”. 

“Я йому розказав, яке це гарне місце - Крим. Яка це гарна частина нашої гарної країни. І мені здається - так я почув - що він згодний, що це наша рідна земля, і що ми будемо її повертати”, - сказав Президент. 

Читайте також: Зеленський — Трампу: Тільки разом зі США та ЄС ми можемо зупинити війну

За словами Зеленського, Трамп на це відповів: “Так. Вам потрібно працювати, і ми будемо вам допомагати”. 

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-