Україна в ООН закликала Росію пустити міжнародних правозахисників до Криму

Україна в ООН закликала Росію пустити міжнародних правозахисників до Криму

Укрінформ
Україна виступила із заявою, в якій закликала Росію припинити масові порушення прав людини на території окупованого Росією Криму в ході загальних дебатів на 42-й сесії Ради ООН з прав людини.

Про це повідомляє пресслужба постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

“Автори заяви засудили проведення Росією так званих «виборів» до незаконних інституцій, створених окупаційною російською адміністрацією на території півострова, у порушення Віденської декларації, міжнародного гуманітарного права та низки відповідних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН щодо АРК”, - йдеться в заяві.

В документі підкреслюється, що жодна особа, обрана в ході таких псевдовиборів, не може бути визнана як така, що представляє Крим та Севастополь, які є українськими територіями.

Читайте також: Деокупація Криму має залишатися одним з головних завдань ОБСЄ — Чубаров

Пролунав також заклик до Росії як держави-окупанта поважати міжнародне гуманітарне право, права людини мешканців АРК, а також забезпечити безперешкодний доступ до окупованого Криму для міжнародних та регіональних правозахисних моніторингових механізмів.

Загальні дебати пройшли в рамках розгляду пункту 9 порядку денного 42-ї сесії Ради ООН з прав людини «Расизм, расова дискримінація, ксенофобія і пов'язані з ними форми нетерпимості, наступні дії і реалізація Дурбанської декларації і програми дій».

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-