Сенцов готовий допомогти в розробці стратегії повернення Криму

Сенцов готовий допомогти в розробці стратегії повернення Криму

Укрінформ
Недавній політв'язень Кремля кримський кінорежисер Олег Сенцов готовий підключитися до розробки стратегії повернення півострова Україні.

Про це він заявив під час презентації своєї книги “Маркетер” на 26 BookForum у Львові.

“Я готовий підключитися, допомогти в розробці стратегії повернення Криму. Але це не той випадок, коли скажеш "так", і все вирішиться”, - зазначив Сенцов.

Він також додав, що за той час, поки він був у неволі, в Україні сталися помітні зміни. Проте їх мало. Хотілося б значно більше.

Читайте також: Не пишіть в'язням “тримайтеся”, це нервує — Сенцов

У Львові Сенцов взяв участь у письменницькому марафоні “Листи з-за ґрат” на підтримку українських політв`язнів Кремля та відповів на запитання читачів під час презентації своєї книги “Маркетер”.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 осіб - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 році за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-