У Львові відбулася правозахисна акція

У Львові відбулася правозахисна акція "Листи з-за ґрат" за участю Сенцова

Фото
Укрінформ
У Львові в рамках 26 Book Forum відбувся письменницький марафон “Листи з-за ґрат” на підтримку українських заручників Кремля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Правозахисна акція "Листи з-за ґрат" / Фото: Маркіян Лисейко. Укрінформ

Правозахисна акція "Листи з-за ґрат" на підтримку українських заручників Кремля зібрала відомих письменників, громадських діячів, радянських дисидентів, активістів, волонтерів. Серед них — нещодавно визволений із російських застінків Олег Сенцов, багаторічний в'язень радянських таборів, дисидент Мирослав Маринович, актриса Римма Зюбіна.

Саме вона зачитувала листи в'язнів, які дійшли на волю.

Звернувся до учасників акції і Олег Сенцов, який зовсім недавно переживав ті ж емоції, що й автори листів.

“Я вдячний всім, хто підтримував мене та інших політв’язнів. Завдяки вам ми нарешті опинилися на волі. Але триває боротьба за наших інших полонених, які знаходяться зараз в Криму, в Росії і на Донбасі. Одна людина не може зробити нічого, але всі разом ми можемо зробити дуже багато. Я впевнений, що ми всі зможемо повернути наших хлопців додому”, - зазначив Сенцов.

Читайте також: Сенцов презентував книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові

Своєрідним продовженням акції стала зустріч з Олегом Сенцовим, яка зібрала повний аншлаг в обласній філармонії.

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 осіб - 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 році за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-