Військова прокуратура та СБУ проведуть слідчі дії зі звільненими моряками

Військова прокуратура та СБУ проведуть слідчі дії зі звільненими моряками

Укрінформ
Військова прокуратура Південного регіону України та СБУ продовжують збирати докази збройної агресії РФ, зокрема нападу Чорноморського флоту Росії в районі Керченської протоки на екіпажі українських катерів та буксира.

Про це повідомляє пресслужба Військової прокуратури Південного регіону України.

"За процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону України слідчий відділ Управління СБУ в Одеській області розслідує кримінальне провадження, розпочате 25 листопада 2018 року за фактами агресивного ведення війни збройними силами та ФСБ РФ шляхом обстрілу й захоплення у полон двадцяти чотирьох українських військовослужбовців (троє з яких отримали поранення різного ступеню тяжкості), а також військових катерів «Бердянськ», «Нікополь», буксира «Яни Капу» за ознаками ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що з метою документування фактів агресивного ведення війни Збройними силами РФ, незаконного утримання громадян України та захоплення військових суден слідчими СБУ заплановано найближчим часом проведення відповідних слідчих та процесуальних дій з моряками, яких утримували в Росії.

Читайте також: На Херсонщині зустріли моряків, які повернулися з російського полону

Збираючи факти збройної агресії РФ на території України, Військова прокуратура й надалі стоятиме на захисті цілісності та суверенітету держави з метою встановлення істини у Міжнародному кримінальному суді, резюмували у Військовій прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня Україна і Росія провели взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі "35 на 35". На Батьківщину тоді повернулися 11 незаконно засуджених українців та 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-