На нараді ОБСЄ згадали про майже 400 випадків порушення прав на масові зібрання у Криму

На нараді ОБСЄ згадали про майже 400 випадків порушення прав на масові зібрання у Криму

Укрінформ
З 2014 року у Криму зафіксовано майже 400 випадків порушень прав людини на масові зібрання.
На цьому в четвер у Варшаві під час наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі заявив представник Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“За період окупації Кримська правозахисна група зафіксовувала 374 факти кримінального чи адміністративного переслідування за участь у мирних зібраннях, загальна сума штрафів за ці переслідування перевищує 4 млн рублів”,- заявив Сєдов.

Він підкреслив, що найчастіше під переслідування потрапляють учасники й організатори заходів з критикою властей РФ чи місцевих адміністрацій, акцій проти політичного чи релігійного переслідування у Криму.

Правозахисник наголосив, що у Криму обмежується можливість проведення українських і кримськотатарських національних свят та заходів, зокрема присвячених річниці депортації кримськотатарського народу.

Сєдов зауважив, що активістів у Криму залякують, вручаючи попередження з погрозами адміністративного чи кримінального переслідування, а також обмежують місця для проведення масових заходів.

Читайте також: США закликають Росію надати доступ місії ОБСЄ в окупований Крим

Як відомо, у нараді ОБСЄ, яка триватиме до 27 вересня, беруть участь представники 57-ми країн-учасниць організації, її офісу та органів, громадські організації з країн-учасниць ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-