Моряк Гриценко показав малюнки, які діти надіслали в тюрму

Моряк Гриценко показав малюнки, які діти надіслали в тюрму

Фото
Укрінформ
Командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування, капітан другого рангу Денис Гриценко подякував керівництву держави, волонтерам, групі адвокатів, та всім, хто під час полону українських моряків всебічно підтримував та допомагав.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочеться подякувати волонтерам за працю, яку вони зробили. Тому, що коли люди знаходились за ґратами, основне було — це підтримка рідних і близьких. Волонтери допомагали донести безпосередньо до кожного моряка цю підтримку, до кожної родини. Хочу подякувати колегії адвокатів, тому що через них ми здійснювали зв'язок з нашими близькими, оскільки там ми знаходились в ізоляції. Ізоляція була повна - ні листів в повному обсязі, ні зв'язків, ні телефонного зв'язку. Тобто вся інформація, яка була правдива, вона була надана тільки через адвокатів", - заявив Гриценко.

Він також подякував Міністерству освіти та дітям, які надсилали військовополоненим морякам листи, малюнки та обереги. Гриценко продемонстрував кілька дитячих робіт, які зберігав під час полону і які досі носить з собою.

Читайте також: Звільнений моряк пояснив, чому не гатили у відповідь під час захоплення

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН із морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити 24 захоплених моряків і дати їм можливість повернутися в Україну.

7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-