Гончарук сподівається на позитивне рішення

Гончарук сподівається на позитивне рішення "кримських" справ у ЄСПЛ

Укрінформ
Україна має достатньо доказів переслідування громадян в анексованому Росією Криму.
Про це написав у Facebook Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи сьогоднішні слухання у Європейському суді з прав людини у справі "Україна проти Росії" щодо обвинувачення до російської сторони у порушенні Європейської конвенції про права людини в окупованому Криму.

"Сьогодні Європейський суд з прав людини провів засідання щодо прийнятності позову «Україна проти Росії» про порушення прав людини в анексованому Криму. Україна має достатньо доказів жорстокого переслідування громадян, до яких вдається Росія", - написав Гончарук.

Він додав, що Росія звинувачується у порушенні ключових прав, гарантованих Європейською конвенцією з прав людини — права на життя, заборону катування, права на свободу та особисту недоторканність, права на справедливий суд, права на повагу до приватного і сімейного життя, свободу думки, совісті і релігії, загальної заборони дискримінації та ще багато інших.

"РФ має нести відповідальність за порушення норм міжнародного права, зокрема у сфері прав людини. Очікуємо на позитивне рішення згодом", - резюмував Гончарук.

Читайте також: Україна vs Росія: ЄСПЛ завершив попередні слухання щодо прав людини у Криму

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі ЄСПЛ 11 вересня пройшли слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії" щодо обвинувачення до російської сторони у порушенні Європейської конвенції прав людини в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-