Мама Сенцова до останнього не могла повірити, що сина звільнять

Мама Сенцова до останнього не могла повірити, що сина звільнять

Відео
Укрінформ
Мама звільненого українського режисера Олега Сенцова Людмила до останнього не могла повірити, що сина звільнять.

Про це вона розповіла в коментарі ATR в Києві, куди приїхала разом з онуком Владиславом 8 вересня, щоб побачити сина.

«Щастя, ось таке щастя, воно таке несподіване якось. Всі чекали, що це не він, що його не взяли в цей список, було страшно. А потім, коли побачили літак, це щось було. Ми з Владиком ледь не збожеволіли, стрибали», - так Людмила Сенцова описала свої перші емоції після звільнення сина.

На питання, що вона скаже синові, коли побачить, Людмила Сенцова відповіла так: «Скажу: дякую, синок, що все витримав, що я тебе бачу і ти все-таки у мене живий. Все, мені більше нічого не треба».

Вона додала, що отримала дуже багато дзвінків від знайомих і близьких, які хотіли привітати її зі звільненням сина. «Тут треба зібратися (до Києва - ред.), а тут без упину почалися дзвінки. До 11-ї вечора телефон просто не випускала. Дякую всім. Багато було всього», - сказала мама Сенцова.

Син режисера Владислав розповів про те, як вперше за 5 років побачив батька: «Я тата відразу впізнав і все, вчора (7 вересня - ред.) по телевізору, з моєю сестрою Аліною Сенцовою. Він тиснув руку Зеленському — Президенту України».

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання в місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Читайте також: Для Сенцова та Кольченка організували тимчасове житло — омбудсмен

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Фото: atr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-