Сараєво відреагувало на заяву Додіка про

Сараєво відреагувало на заяву Додіка про "російський Крим"

Укрінформ
Боснія і Герцеговина поділяє позицію Європейського Союзу щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Про це заявив голова Президії Боснії і Герцеговини від хорватської громади Желько Комшич, коментуючи висловлювання члена Президії країни Мілорада Додіка щодо приналежності анексованого Криму Росії, повідомляє Balkan Insight.

"Його (Додіка — ред.) підтримка незаконної анексії Криму не відповідає позиції Боснії та Герцеговини, а є його особистою думкою", - сказав Комшич.

Він також заявив, що, як країна, що претендує незабаром стати країною-кандидатом в члени ЄС, Боснія і Герцеговина "залишається відданою позиції ЄС про те, що незалежність України і територіальна цілісність повинні поважатися".

Читайте також: Після виходу з СІЗО Бекірова не бачили ні сім'я, ні адвокати

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із висловлюваннями члена Президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка у ході його інтерв’ю виданню "Руський репортер" 02.09.2019 щодо нібито приналежності тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим Російській Федерації.

Крім того, з огляду на висловлений намір Додіка відвідати тимчасово окупований Російською Федерацією Крим, МЗС України вкотре заявило, що поїздки іноземних посадовців до Криму без погодження з українською стороною є відвертим порушенням українського законодавства та міжнародного права, зокрема Резолюції Генасамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року.

"У зв’язку із зазначеною заявою та наміром М.Додіка відвідати тимчасово окуповану АРК, до МЗС Боснії і Герцеговини надіслано ноту протесту", - додали в українському МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-