Двох фігурантів

Двох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапували у колонію РФ

Укрінформ
Кримськотатарських активістів Енвера Мамутова і Ремзі Меметова, незаконно засуджених Росією, доправили для відбування покарання до колонії суворого режиму Ставропольського краю.

Про це у Facebook повідомив адвокат Сергій Легостов.

"Після етапування із СІЗО №1 Ростова-на-Дону, приблизно протягом 10 діб, двоє з бахчисарайської четвірки вже засуджених Енвер Мамутов і Ремзі Меметов, перебували в П'ятигорську Ставропольського краю. Вчора надійшла інформація, що їх доправили для відбування покарання до виправної колонії суворого режиму №11 Ставропольського краю. Думаю, що після підтвердження даної інформації, засуджених відвідають співробітники консульства України в Ростові-на-Дону", - заявив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Енвер Мамутов, Рустем Абільтаров, Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов були затримані в результаті масових обшуків у Бахчисараї 12 травня 2016 року. Окупанти звинуватили їх за ч.1 (організація діяльності терористичної організації) і ч.2 (участь у діяльності терористичної організації) ст. 205.5 КК РФ, а також ч.2 ст.35, ч.1 ст.30 и ст.278 КК РФ (підготовка до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою).

24 грудня 2018 року Південно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону визнав винними в скоєнні злочинів усіх чотирьох кримських татар. Енвера Мамутова засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням свободи на термін 1 рік і 6 місяців. Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова, Зеврі Абсеїтова - до 9 років позбавлення волі з обмеженням свободи строком на 1 рік.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: ФСБ сфальсифікувала докази проти Емір-Усеіна Куку

11 липня 2019 року Верховний суд РФ розглянув апеляційні скарги на вирок чотирьом кримським татарам, засудженим у "справі Хізб ут-Тахрір", і "пом'якшив" покарання - терміни скоротили на 3 місяці кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-