Бекірова після обстеження у лікарні повернули до СІЗО

Бекірова після обстеження у лікарні повернули до СІЗО

Політв’язні
Укрінформ
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, вивезеного напередодні до сімферопольської лікарні на медобстеження, доставили назад до СІЗО
Про це у Facebook повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дружину активіста Гульнару Бекірову.

"Кримськотатарського активіста Едема Бекірова 21 серпня вивозили до сімферопольської лікарні ім. Семашка для одноденного обстеження. Після цього ув'язненого доставили назад до СІЗО Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Бекірова підтвердив цю інформацію. Він також повідомив, що 27 серпня його підзахисного планують госпіталізувати на сім днів у неврологію для подальшого обстеження.

Як повідомлялося 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з Кримом було затримано 57-річного громадянина України Едема Бекірова. Його відправили до Сімферопольського СІЗО за обвинуваченням у зберіганні та передачі вибухонебезпечних речовин і патронів.

Читайте також: Бекірова доправили у лікарню на огляд - Денісова

Едем Бекіров заперечує висунуті йому обвинувачення. Він має 1 групу інвалідності і страждає від декількох важких хронічних хвороб. У чоловіка цукровий діабет, ампутована нога. Він потребує цілодобової медичної допомоги.

11 червня Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію негайно перевести кримського політв'язня до лікарні. Напередодні, на 253-ій день арешту Бекірова, окупаційна влада вперше ухвалила рішення про його медобстеження в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-