Бекірова доправили у лікарню на огляд - Денісова

Бекірова доправили у лікарню на огляд - Денісова

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно обвинуваченого в зберіганні боєприпасів Едема Бекірова сьогодні доправили в лікарню ім. Семашка, де його оглянули лікарі, а 27 серпня його мають госпіталізувати для подальшого стаціонарного обстеження.

Про це у Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова з посиланням на інформацію адвоката політв’язня.

“Щойно адвокат Едема Бекірова повідомив, що сьогодні його підзахисного, який утримується в Сімферопольському СІЗО, було доправлено в лікарню ім. Семашка. Його оглянули ендокринолог, невролог, кардіолог, а також були взяті аналізи крові і сечі. У вівторок, 27 серпня, очікується госпіталізація Бекірова в Республіканську лікарню неврології цивільного типу для подальшого стаціонарного обстеження, яке триватиме 7-8 днів”, - написала вона.

Також Денісова додала, що за результатами обстежень буде скликана лікарська комісія, яка має визначити, чи може Бекіров утримуватися в умовах СІЗО.

“Сподіваюся, що за результатами обстежень Едему Бекірову буде надана необхідна медична допомога в повному обсязі, а також вдасться змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт”, - написала Денісова.

Також вона висловила сподівання, що “оскільки проведення цих обстежень ініціює уряд РФ, то можна говорити про виконання другого рішення Європейського суду з прав людини щодо кримського татарина Едема Бекірова”.

Денісова вчергове закликала міжнародну спільноту тримати справу пана Бекірова під пильним наглядом та не допускати порушення його прав і свобод.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом було затримано 57-річного кримського татарина, громадянина України Едема Бекірова. За сфабрикованим обвинуваченням його обвинуватили в незаконному обороті вибухових речовин і боєприпасів, і наразі він знаходиться в Сімферопольському СІЗО. Бекіров - інвалід 1 групи, у нього ампутована нога і він страждає від декількох важких хвороб, в тому числі, цукрового діабету.

Читайте також: Бекірову призначили нову медекспертизу

11 червня Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію негайно помістити політв'язня до лікарні, проте його досі утримують в СІЗО м.Сімферополя.

8 серпня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бекірова було продовжено до 11 жовтня.

У зв'язку з прийняттям Центральним "райсудом" м. Сімферополя рішення про передачу "справи Бекірова" до Красноперекопського "районного суду", підсудний заявив, що готовий відмовитися від їжі та ліків, оскільки не переживе етапування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-