Ростовський суд залишив трьох кримськотатарських активістів під вартою до 15 серпня

Ростовський суд залишив трьох кримськотатарських активістів під вартою до 15 серпня

Укрінформ
У п'ятницю, 7 червня, Ростовський обласний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про подовження арешту обвинуваченим у "тероризмі" кримськотатарським активістам Яшару Муедінову, Тофіку Абдулгазіеву і Іззету Абдулаєву.

Про це повідомляє «Кримська солідарність» в Facebook.

«Рішення суду першої інстанції залишено без змін. Апеляція на подовження запобіжного заходу Муедінову Яшару, Абдулгазіеву Тофіку і Абдулаєву Іззету відхилена», - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності ".

За її даними, засідання проходило в закритому режимі, на оприлюднення рішення навіть родичів політв'язнів не допустили.

"Зробивши засідання закритим і не дозволяючи перебувати в коридорі суду, рідних позбавляють можливості не тільки бачити своїх близьких, а й чути", - пишуть активісти "Кримської солідарності".

Повідомляється, що обвинувачені кримські татари - Муедінов, Абдулгазієв і Абдуллаєв - у суді клопотали про відведення адвокатів за призначенням. Суд усі три клопотання відхилив.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

Читайте також: В окупованому Криму необхідні серйозні журналістські розслідування - правозахисниця

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів. Нині 23 заарештованих кримських татар містяться в п'яти різних СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Відносно Тофіка Абдулгазіева і ще трьох кримських татар, які утримуються в СІЗО м. Шахти - Аліма Карімова, Яшара Муедінова і Іззета Абдуллаєва - "суд" залишив без змін рішення суду першої інстанції про арешт до 15 серпня 2019 року.

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-