Бекірову продовжили арешт на два місяці

Бекірову продовжили арешт на два місяці

Укрінформ
Рішенням Київського райсуду Сімферополя кримськотатарський активіст Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 серпня.

Про це повідомляє портал Крим.Реаліі.

“Єдине законне рішення суду, яке стало би балансом між стороною обвинувачення і захистом - це відмова в задоволенні клопотання слідства про продовження арешту в СІЗО та обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Сьогоднішнє рішення загрожує життю мого підзахисного”, - заявив адвокат Олексій Ладін.

Слідчий ФСБ аргументував продовження запобіжного заходу необхідністю «провести не менше трьох перевірок показів на місці», пред'явити Бекірову обвинувачення в остаточній редакції та допитати його як обвинуваченого, а також повідомити підсудному і його захисту про закінчення слідчих дій.

«Сподіваємося, що слідство активно проводитиме ці слідчі дії. Може, через тиждень-два нам оголосять про закінчення слідчих заходів, і ми розпочнемо ознайомлення з матеріалами справи. Що швидше справа зайде до суду, то раніше ми зможемо заявити клопотання про зміну запобіжного заходу», - додав адвокат Іслям Веліляєв.

Слідчий заявив, що слідство не має матеріалів, які свідчать про те, що Бекірова не можна тримати в СІЗО за медичними показаннями, і не бачить підстав для скасування обраного запобіжного заходу.

Читайте також: Бекіров страждає від нападів ядухи і кашляє кров'ю — адвокат

«Я втомився вже боротися з обвинуваченням. Скільки це може тривати? Сил немає! Я не живу в СІЗО; на прогулянку мене не водять - немає умов, в лазню мене не водять. Я на унітазі, вибачте, купаюся - це нормальне людське утримання XXI століття?»- заявив Бекіров у суді.

28 травня адвокат Бекірова Іслям Веліляєв відвідав свого підзахисного в СІЗО Сімферополя, після чого повідомив про критичне погіршення стану його здоров'я. За словами Веліляєва, крім болю в серці, головного болю, проблеми з підшлунковою залозою, оніміння ноги, високого тиску й високого рівня цукру в крові, у Бекірова з'явилися напади задухи та кашлю з кров'ю.

Фото на першій сторінці: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-