Активісток у Криму викрали співробітники

Активісток у Криму викрали співробітники "Центру протидії екстремізму" - адвокат

Укрінформ
Протягом більш ніж двох годин адвокати не можуть потрапити до двох затриманих у Криму активісток. Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що жінок викрали співробітники Центру протидії екстремізму.

Про це він заявив в прямому ефірі на Facebook.

"Мене як адвоката не допускають до Лутфіє Зудіевої. Ще одного адвоката Лілю Гемеджі не допускають до її підзахисної (Муміне Салієвої - ред.). Протягом двох годин ми не можемо домогтися того, щоб пройти в Центр протидії екстремізму. Що відбувається з двома цими жінками, яких викрали співробітники ЦПЕ, невідомо ", - заявив Курбедінов.

За його словами, ні черговий прокурор, ні поліція, куди він подзвонив і залишив інформацію про злочин і перевищення посадових повноважень з боку співробітників ЦПЕ, не реагують на його заяви.

Як уточнив адвокат, Зудіева і Салієва були викрадені чоловіками, які представилися співробітниками ЦПЕ, їх завезли на територію, що охороняється, і адвокати не можуть туди потрапити.

Водночас, заявив Курбедінов, "заступник начальника Центру з протидії екстремізму боїться представлятися, вимкнено всі телефони інших співробітників ЦПЕ".

Біля будівлі, куди було завезено Зудіеву і Салієву, співробітники поліції попереджають присутніх громадянам про неприпустимість несанкціонованих зібрань.

Читайте також: До затриманих у Криму активісток не пускають адвокатів

"Незрозуміло, чому поліція бере свідчення у мирних громадян, а не у викрадачів двох жінок", - заявив Курбедінов.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 30 травня, в окупованому Криму в Джанкої була затримана активістка Лутфіє Зудієва, яку силовики повезли до Сімферополя. Пізніше в Бахчисараї окупанти затримали координатора громадської організації "Кримське дитинство" Муміне Салієву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-