До затриманих у Криму активісток не пускають адвокатів

До затриманих у Криму активісток не пускають адвокатів

Укрінформ
В окупованому Криму до затриманих сьогодні активісток Лутфіє Зедієвої та Муміне Салієвої не допускають адвокатів.

Відеоповідомлення про це розмістив у Facebook адвокат Еміль Курбедінов.

"Я перебуваю біля будівлі МВС, тут знаходиться Центр з протидії екстремізму, куди привезли і Лутфіє (Зедієву - ред.), і Муміне (Салієву - ред.). Мене не пустили в цю будівлю... Дві жінки перебувають там, і до них не допускають адвокатів", - повідомив захисник.

За його словами, на КПП його відмовилися пропускати, посилаючись на якісь внутрішні інструкції. Курбедінов дзвонив черговому прокурору, але вона відмовилася прийняти по телефону скаргу на недопуск, направивши до відділу зі звернень громадян. За словами адвоката, відповіді на таке звернення можна чекати 30 днів.

Курбедінов назвав те, що відбувається "грубим порушенням права на захист" і висловив упевненість, що такі дії силовиків свідчать про те, що на затриманих активісток чиниться тиск з метою отримати потрібні свідчення.

Читайте також: Джапарова: Затримання правозахисниці Зудієвої - найбільш тривожний сигнал

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в окупованому Криму у Джанкої було затримано активістку Лутфіє Зудієву, а пізніше в Бахчисараї - координатора громадської організації "Кримське дитинство" Муміне Салієву, дружину політичного в'язня Кремля. Обох жінок доправили до Сімферополя.

За інформацією адвоката, Зудієвій закидають ст. 20.3 КоАП РФ (демонстрація забороненої символіки). Ця стаття передбачає адміністративний арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-