США не змінять політики невизнання анексії Криму Росією – Волкер

США не змінять політики невизнання анексії Криму Росією – Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати не мають наміру змінювати свою позицію щодо невизнання незаконної анексії Росією Криму.

Про це у вівторок під час відеоконференції заявив спеціальний представник Державного департаменту США щодо України посол Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені бути чітким – США не визнають зараз і не визнають у майбутньому анексію Криму Росією. За держсекретаря Помпео ми запровадили довгострокову політику щодо відмови від такого визнання, ми запровадили санкції в результаті таких дій, і це не змінюватиметься», - наголосив американський дипломат.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: Волкер назвав “червоні лінії” для нового керівництва України

Відповідаючи на запитання про ставлення до дій Росії щодо мілітаризації анексованого Криму, спецпредставник Держдепартаменту США зауважив: оскільки Росія зараз фізично контролює територію півострова, збільшення її військової присутності в регіоні не викликає подиву.

«Якщо розглядати ситуацію навколо України та у Чорноморському регіоні більш широко, Росія вже там присутня. У неї є власна берегова смуга Чорного моря, в неї є потужні військові сили, вона розгорнула ці сили на російській території, на визнаній російській території, оточуючи Україну. Додаткове розгортання військ у Криму не вносить фундаментальної зміни щодо російської військової присутності, яка вже наявна у цьому регіоні», - сказав Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-