Ростовський суд залишив під вартою п'ятьох кримськотатарських активістів

Ростовський суд залишив під вартою п'ятьох кримськотатарських активістів

Укрінформ
Ростовський обласний суд відхилив апеляційні скарги на рішення про продовження арешту п'яти кримськотатарським активістам, затриманим після масових обшуків в окупованому Криму.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"За всіма розглянутими сьогодні апеляційними скаргами по даній справі суд залишив рішення першої інстанції про продовження терміну утримання під вартою без змін", - йдеться в публікації.

При цьому уточнюється, що розглядалися апеляційні скарги на продовження арешту Ремзі Бекірова, Різи Ізетова, Руслана Сулейманова, Шабана Умерова і Асана Янікова.

Суд проходив у закритому режимі, в засіданні брав участь адвокат Едем Семедляєв.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": "суд" відхилив апеляцію на рішення про обшук в домі активіста

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів. На даний час 23 заарештованих кримських татар утримуються у п'яти СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Ремзі Бекірову, Різі Ізетову, Руслану Сулейманову, Фаріду Базарову і Шабану Умерову інкримінують «організацію діяльності терористичної групи». Решту заарештованих підозрюють в «участі в діяльності терористичної організації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-