Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": "суд" відхилив апеляцію на рішення про обшук в домі активіста

Укрінформ
У вівторок "суд" в окупованому Криму відхилив апеляційну скаргу на рішення суду про обшук в будинку кримськотатарського активіста Тофіка Абдулгазіева, що проходить у справі "Хізб ут-Тахрір" (друга Сімферопольська група).

Про це в Facebook повідомила "Кримська солідарність".

"Засідання закінчено, суд відхилив апеляційну скаргу на рішення суду про дозвіл на проведення обшуку в будинку Тофіка Абдулгазіева. Скаргу подавав адвокат Курбедінов Еміль", - повідомляє "Кримська солідарність".

Абдулгазіев брав участь в суді по конференцвідеозвʼязку з СІЗО м. Шахти Ростовської області.

У ході засідання, що почалося із запізненням через проблеми зі зв'язком, обвинувачений заявив відвід судді. Суд відмовив у відводі судді.

Читайте також: Російський суд залишив під арештом фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір” - до 15 серпня

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів. В даний час 23 заарештованих кримських татар утримуються в п'яти різних СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Відносно Тофіка Абдулгазіева і ще трьох кримських татар, які утримуються в СІЗО м. Шахти - Аліма Карімова, Яшара Муедінова і Іззетов Абдуллаєва - "суд" залишив без змін рішення суду першої інстанції про арешт до 15 серпня 2019 року.

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-