Російський суд залишив під арештом фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір” - до 15 серпня

Російський суд залишив під арештом фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір” - до 15 серпня

Укрінформ
У місті Шахти Ростовської області суд залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо фігурантів другої сімферопольської групи так званої справи Хізб ут-Тахрір.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Рішення суду першої інстанції залишається без змін. Усі четверо підсудних будуть під вартою до 15 серпня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

За даними громадської організації, розглядалася апеляційна скарга адвоката Євгена Єгорочкіна по матеріалу № 3/2-156/2019 про продовження терміну тримання під вартою обвинуваченим Тофіку Абдулгазієву, Аліму Карімову, Яшару Муедінову й Іззету Абдуллаєву.

Засідання було перерване "через відведення судді і прокурору".

За повідомленням активістів, родичів і друзів заарештованих, які прийшли підтримати обвинувачених, не впустили до зали суду, пояснивши це тим, що їхній зовнішній вигляд нібито не відповідає дрес-коду, а також тим, що суд першої інстанції був закритим.

На оголошенні рішення суду дозволили бути присутніми лише родичам обвинувачених, вони побачили своїх близьких по відеоконференцзв'язку з СІЗО міста Шахти.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": кримський "суд" відхилив скаргу Сервера Мустафаєва

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму силовики провели масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів. Нині 23 заарештованих кримських татар тримають у п'яти різних СІЗО Ростовської області, ще один перебуває в СІЗО Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-