Зеркаль про рішення морського трибуналу: Це – чиста перемога

Зеркаль про рішення морського трибуналу: Це – чиста перемога

Укрінформ
Заступник глави МЗС України Олена Зеркаль вважає рішення Трибуналу, яке було оголошено в суботу в Гамбурзі щодо українських моряків, перемогою і зазначила, що воно навіть більш чітке, ніж Україна сподівалася.

Так вона прокоментувала журналістам результат засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дуже виважене і дуже мудре рішення… Для нас це – чиста перемога, це те, чого ми просили… (Рішення - ред.) навіть більш чітке, ніж ми сподівалося", - сказала Зеркаль.

Вона визнала: були побоювання, що рішення дасть Росії можливість маніпуляції. Але все дуже чітко та конкретно.

Заступник міністра подякувала суддям та висловила сподівання, що міжнародна спільнота буде тиснути на російського президента з вимогою звільнити кораблі та моряків.

Багато хто сумнівається, що Росія стане виконувати його напряму. Але "як вони будуть робити – не питання трибуналу". "Росія має це зробити та прозвітувати", - наголосила дипломат, нагадавши, що РФ зобов'язалася виконувати рішення трибуналу ООН. Вона визнала, що заходи є лише політичними, але світ має право застосовувати тиск, включно з санкціями, до тих, хто не виконує рішень міжнародних судів.

Зеркаль поінформувала також, що справа розглядатиметься далі, буде створено окремий арбітражний суд, "це буде тривати роками".

Читайте також: Морський трибунал постановив звільнити українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний трибунал з морського права у суботу, 25 травня, зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі та повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків. За рішення голосували 19 суддів, проти був один суддя — росіянин Колодкін.

Фото: @KaterynaZelenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-