Ердоган: Туреччина захищатиме кримських татар за будь-яких обставин

Ердоган: Туреччина захищатиме кримських татар за будь-яких обставин

Укрінформ
Туреччина за будь-яких обставин продовжить захищати права та інтереси кримських татар - як тих, що нині проживають в Криму, так і тих, хто був вимушений покинути регіон після окупації.

Про це йдеться у зверненні Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до учасників заходу в Анкарі, присвяченого 75-м роковинам депортації кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити на тому, що Туреччина за будь-яких обставин продовжить захищати права та інтереси кримських татар, як тих, що проживають в Криму, так і тих, хто вимушений покинути регіон після окупації», - сказано у зверненні, зачитаному учасникам заходу.

«Депортація кримськотатарського народу – один з найбільших злочинів проти людяності за всю історію… й з плином 75 років, ми так само із сумом згадуємо цю трагічну подію, що стала причиною розлучення з батьківщиною і великих втрат для кримських татар», - вказано у зверненні.

Також у документі йдеться про те, що нині важливо не забувати трагічні сторінки історії, аби не дозволити їх повторення.

Читайте також: Джапарова: Лише у боротьбі зможемо повернути Крим, Донбас і припинити війну

Як повідомлялося, в столиці Туреччини Анкарі в ході заходів, присвячених 75-річчю депортації кримськотатарського народу, також були представлені картини, архівні фото та книги про події того періоду, перед учасниками виступив Ваіт Мухтаров, який був свідком трагічних подій депортації.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-