Президент сподівається на зміни до Конституції щодо статусу кримських татар

Президент сподівається на зміни до Конституції щодо статусу кримських татар

Укрінформ
Влада має завершити законодавче закріплення права кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної Української держави.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час участі в заходах з нагоди 75-ї річниці початку депортації кримських татар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Має бути завершене законодавче закріплення невід’ємного права кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної Української держави”, - зазначив Порошенко.

За його словами, 5-й рік поспіль кримськотатарський народ позбавлений можливості вільно, без утисків вшановувати пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу в окупованому Криму. “2015 рік закінчився притягненням окупантами до адмінвідповідальності активістів за організацію траурного мітингу”, - сказав Глава держави.

На сьогодні, додав Президент, у рамках політичного і релігійного переслідування на півострові позбавлені волі 86 осіб, з яких більше 60 – кримські татари. “170 дітей залишилось без повноцінного батьківського піклування. Люди живуть у страху, ризикують бути запротореними за ґрати, зникнути безслідно”, - сказав він.

Читайте також: Оприлюднили документи КДБ про повернення кримських татар з депортації

Глава держави зазначив, що нині зусилля української влади мають бути спрямовані на збереження і примноження рівня світової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії, посилення санкційного тиску на Росію для звільнення всіх заручників Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-