У парламенті Канади обіцяють пріоритетну увагу окупованому Криму

У парламенті Канади обіцяють пріоритетну увагу окупованому Криму

Укрінформ
Канадські депутати обіцяють не забувати про важке становище кримських татар на анексованому Росією півострові.

Про це заявив глава Постійного комітету парламенту Канади із закордонних справ та міжнародного розвитку Майкл Левіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми упевнимося, що ваше важке становище, утиски, яких ви зазнаєте з боку Росії через агресію, позбавлення прав людини, релігійних та політичних свобод не забудуться і будуть доведені до уваги народу Канади”, - звернувся Левіт до присутнього під час засідання комітету лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Від імені усіх канадців та депутатів він висловив бажання “підтвердити незламну підтримку України, яка зазнала російської агресії”. “Ми б дуже хотіли зберегти підтримку України в середовищі парламентаріїв, урядових кіл, пересічних канадців по всій країні. Дізнатися про важке становище кримських татар дуже важливо для збереження цього серед пріоритетів", - зазначив депутат.

Читайте також: Парламент Канади відмовився визнавати депортацію кримських татар геноцидом

Як повідомлялося, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв разом із заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом перебуває із кількаденним візитом в Канаді. Сьогодні вони завершують своє перебування в Оттаві і перелітають до Едмонтона, де візьмуть участь в церемонії підняття кримськотатарського прапора над мерією міста, а також проведуть ряд зустрічей із місцевим керівництвом й українською громадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-