Політв'язня Бекірова повернули з клініки у СІЗО - журналіст

Політв'язня Бекірова повернули з клініки у СІЗО - журналіст

Укрінформ
Політв'язня Едема Бекірова повернули з клініки в СІЗО Сімферополя.

Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному обороті боєприпасів і вибухових речовин, вивозили з Сімферопольського ізолятора в клініку імені Семашка, де він провів кілька годин. Судячи з усього, це була реакція на відвідання Бекірова уповноваженою з прав людини в Криму Людмилою Лубіною, якій він поскаржився на постійне погіршення здоров'я в СІЗО. Результати обстеження, швидше за все, будуть використані слідством при продовженні арешту на початку червня", - написав журналіст.

Наумлюк додав, що Бекірова вже доставили назад в ізолятор.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня дочка тяжкохворого кримськотатарського активіста Едема Бекірова повідомила, що батька вивезли в лікарню ім. Семашка з невідомих поки що причин.

Пізніше адвокат Бекірова Іслям Веліляєв заявив, що його підзахисному необхідна госпіталізація і серйозне обстеження.

Едем Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, організовані групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу РФ.

Читайте також: Бекірову необхідна госпіталізація і серйозне обстеження - адвокат

Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи. В СІЗО його здоров'я різко погіршилося.

28 квітня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що політв'язень Бекіров, який незаконно утримується Росією в СІЗО Сімферополя, більше тижня не отримує медикаментів, і ймовірність цукрової коми зростає щодня.

Адвокат Іслям Веліляєв, який відвідав Бекірова 29 квітня, розповів, що у політв'язня опухло обличчя, більше місяця не припиняється біль у грудях і почалися судоми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-